Farmors Oppskrifter

Oppskrifter fra Farmors gamle kokebok

  Abonnér via RSS!  
  Gi Kudos til Farmors Oppskrifter!

   

 • Bøker om mat

23 Feb

Farmors Fiskepudding

Oppskrift på hjemmelaget fiskepudding

Har du tilgang på fersk fisk, er hjemmelaget fiskepudding en delikatesse. Steinbit og/eller hyse (kolje) er utmerkede fiskeslag.

Ingredienser:

900 g filetert hyse (kolje)
5 ts salt
2 ss potetmel
10-12 dl kald melk
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts glutamat

Mal fisken på kvern to ganger med salt og en gang med potetmel til farsen er seig. Om kvernen har store hull, må du male fisken flere ganger.

Arbeid fiskefarsen godt sammen, og spe langsomt med melk. Bruk ikke for mye melk hver gang, ca 2 ss er nok, og arbeid deigen godt sammen mellom hver speing. Stå så kjølig som mulig, så unngår du at deigen skiller seg om det er varmt og den blir overarbeidet. Tilsett krydderet.

Tøm deigen i to smurte former, og dunk dem godt mot bordet så det ikke blir sprekker eller huller i puddingen, og glatt til på toppen med en våt slikkepott.

Kok fiskepuddingen i vannbad i stekeovnen ved 175-200 grader i 3/4 til 1 time. Vannbadet skal ikke boblekoke, for da hever puddingen seg for mye. Du kan, om du synes det er enklere, sløyfe vannbadet og sette formene rett i ovnen på ca 150 grader. Hvelv puddingen forsiktig ut på et varmt fat og server med reker og grønn asparges.

God apetitt!

Anbefal Farmors Fiskepudding på Bloggrevyen:

2 kommentarer til “Farmors Fiskepudding”

 1. 1
  Grethe sa:

  Hei ser på den Farmors Fiskepudding og der står det 10-12 dl melk skal det være så mye? må bare spørre må lage den selv for finner jo ikke puddinger som ikke har glutenprodukter i seg på butikken der jeg handler, så tenkte jeg ville prøve denne oppskriften!

 2. 2
  Berit sa:

  Prøv sildelapskaus.
  Grønnsaker som til en vanlig lappsakus, men kjøtt byttes ut med sildebiter. Har man kraftben, kan man ha det i grønnsakene. Sildebitene legges i når grønnsakene er nesten ferdige. Trekkes i ca. 10-15min. Dette er skikkelig fatttigmannskost, men veldig godt. Kanskje noe uvant for dagens unge.

  Også en “farmor”

Legg igjen en kommentar

© 2018 Farmors Oppskrifter | Oppskrifter (RSS) og kommentarer (RSS)

Siden er sponset av Index1.se | Økonomiguiden · who's online South Africa holidays and safaris Lag din egen hjemmeside