Farmors Oppskrifter

Oppskrifter fra Farmors gamle kokebok

    Abonnér via RSS!  
    Gi Kudos til Farmors Oppskrifter!

     

  • Bøker om mat

30 Mar

Farmors Harestek

Oppskrift på stekt hare.

Ingredienser:

1 hare
Litt spekk
Smør
Salt
Pepper
½ l vann
½ l melk
Til saus:
1-2 ss smør
Litt hvetemel
Ca ½ l sjy fra stekingen
2 dl sur fløte
Salt
1 ts sukker

Skyt en hare, gjerne tidlig om morgenen så den er i godt humør, og flå og stell den til steking. Ta vare på innmat som lever, hjerte og nyrer som kan kokes sammen med restene av steken til stuing senere. Knekk bena og ryggraden forsiktig uten å rive i kjøttet så haren kan ligge flat i pannen. Spekk haren langs ryggen og i i lårene og gni den godt inn med salt og pepper.

Brun smør i langpannen på ovnen og brun haren på begge sider mens langpannen står på ovnen. Sett steketermometeret inn i det tykkeste kjøttstykket, og pass på at det ikke berører ben. Dekk haren med et stykke bakepapir og stek den i ovnen på lav temperatur ca 120 °C til haresteken får en kjernetemperatur på mellom 70 og 75 °C. Harestek har lett for å bli tørrstekt. Bland derfor melk og vann og drypp blandingen ofte over haren under hele steketiden.

Av smør, hvetemel, og silt sjy fra stekingen lager du en tykk lysebrun viltsaus. På slutten av kokingen tilsetter du den sure fløten og smaker til med salt og pepper. Del haren opp i serveringstykker der du knekte bena, og legg stykkene på fat. Hell litt av sausen over haren før servering. Server med gode, dampede poteter og grønnsaker.

Anbefal Farmors Harestek på Bloggrevyen:

Legg igjen en kommentar

© 2018 Farmors Oppskrifter | Oppskrifter (RSS) og kommentarer (RSS)

Siden er sponset av Index1.se | Økonomiguiden · who's online South Africa holidays and safaris Lag din egen hjemmeside