Hei, og takk for at du stikker innom!


Hvis du er ny her vil du kanskje abonnére på et av våre levende bokmerker som gir deg de siste oppskriftene? RSS RSS ATOM ATOM

Her på Smaken av Sjokolade legger vi regelmessig ut nye oppskrifter med sjokolade som hovedingrediens. For å finne frem blant oppskriftene kan du bruke kategorimenyen til venstre eller stikkordene og søkeboksen til høyre.

Kos deg med Smaken av Sjokolade!


Oppskrift på kandisert appelsinskall

Kandisert appelsinskall er søtt og godt, og ypperlig til på mange typer mat. Å lage det selv tar litt tid, men det trenger ikke så mye arbeid. Når du har skrellt appelsinene, kan du f.eks. presse dem og bruke juicen til en sjokoladedrikk med . Sett av noen timer en dag, og følg oppskriften nedenfor, så har du snart pynten til julebaksten klar.

Ingredienser:
 • 200 g appelsinskall (ca. 3 store appelsiner)
 • 3 1/3 dl vann
 • 4 1/2 dl sukker
 • Melis eller ekstra fint sukker til dryss

Dekorer kaken med kandisert appelsinskall

Fremgangsmåte:

Skrell appelsinene og la så mye som mulig av det hvite sitte igjen på skallet. Skjær deretter skallet i tynne striper.

Bruk en stor gryte når du skal lage sirupen for å hindre sprut og klisserier. Hell sukker i midten av kjelen og hell vannet forsiktig i langs kanten rundt sukkeret. Ikke rør i gryten, men legg på lokk og la sukker og vann koke uten omrøring i ca 35 minutter. For å teste om sirupen er ferdig kan du dryppe litt sirup i et glass kaldt vann. Sirupen skal da danne en seig dråpe.

Appelsinskallet bør vaskes i varmt vann. Kok opp 3 dl vann med 1 ts salt, og ta pannen av kokeplaten. Legg strimlene av appelsinskall i vannet. Vannet skal ikke koke når du har i skallet, for da vil oljene som gir den gode sitrusduften fordampe. Sett pannen tilbake på kokeplaten og kok opp. Med det samme kokepunktet er nådd, siler du av vannet og lar appelsinskallet renne av seg i et dørslag.

Ha appelsinskallet i en liten panne og hell over nesten halvparten av sirupen slik at den akkurat dekker skallet. La dette trekke, på grensen til å småkoke i 20-30 min til skallet begynner å bli delvis gjennomsiktlig. Ta opp en bit med en skje og la den renne godt av seg slik at du ser at den er jevnt og delvis gjennomsiktlig. Hell over i et dørslag og la det renne godt av seg.

Så skal appelsinskallet få trekke i et nytt sirupbad. Ha appelsinskallet tilbake i pannen etter at du har skylt den godt. Hell over resten av sirupen og la det trekke i bortimot en halv time. Appelsinskallet skal nå være helt gjennomsiktlig når det er ferdig. Bruk igjen dørslag, og la appelsinskallet renne godt av seg. Om du vil kan du spare sirupen fra dette badet i en boks med tett lokk og bruke den senere til kaker eller glassurer.

Legg bakepapir på et stekebrett og dryss på melis eller ekstra fint sukker. Hell appelsinskallet jevnt utover stekebrettet, og dryss over med melis på toppen. La skallet tørke i 1 1/2-2 timer før du bruker en gaffel til å røre litt i det. Dryss mer melis over og la det tørke videre i enda et par timer. Nå strimlene med appelsinskall er helt tørre, helles de i en lufttett boks for oppbevaring. I romtemperatur holder appelsinskallet seg i en til to uker, men skal du oppbevare det lenger, må det i kjøleskap.

Stikkord: ,


1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner6 Stjerner (11 stemmer, karakter: 5 av 6)
Loading ... Loading ...Kommentarer

Navn (obligatorisk)

Epost (obligatorisk)

Webside

XHTML: Du kan bruke følgende tagger i kommentaren din: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Del kunnskapene dine!

 • Søk
    

  • Matblogger
  • Mer om sjokolade:
  • Siste kommentarer:
   • Aina: Har laget denne flere ganger, fulgt oppskriften til punkt og prikke. Perfekt resultat hver gang og...
   • Andreas Ringdal: Prøvde denne med vispi havrefløte fremfor kremfløte og endte da opp med saus som størknet i det...
   • Elin: Hei! Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis...
   • Berit Nyheim: Lurer på hvorfor det kalles sjokoladekake når det ikke er sjokolade i den…
   • Vigdis: Nydelig kake, bringebær marengs.lett å lage.tipset med sitronsaften for å få fettfri bolle var gull...
  Fairtrade Max Havelaar Se etter merket for rettferdig handel når du kjøper sjokolade. På nettsiden til Fairtrade Norge / Max Havelaar kan du lese alt om merkeordningen internasjonalt og i Norge.
  Se også Etiskforbruk sin kampanje for mer fairtrade sjokolade i butikkhyllene.

Stikkord